Om

Vem är Elin Isvind?

Jag är en tjej född 1989 på den Bohusländska kusten. Några år senare flyttade vi till Berglagens skogar och berg. Film är för mig allt. Det är ett sätt att fly vardagen, känna och uppleva sådant som i vanliga fall tycks omöjligt. Utan filmen hade mitt liv varit fyllt av ett oändligt vakuum.

Att skriva filmmanus var en naturlig utveckling från min passion för skrivandet, fiction och film. Dock var det inte fören jag, 2009, introducerades till det av ren slump och då föll den sista pusselbiten på plats. Jag avslutade mitt första långfilmsmanus 2010 och sedan dess har jag alltid haft projekt jag arbetat med i olika format och genres. Det som driver mig är känslan. Känslan när karaktärerna får sitt eget liv. Känslan när en värld målas upp framför mig. Känslan när dessa två smälter samman och blir ett.

Varför Jag Skriver!

Jag gillar att utmanas av andra och av mig själv när det kommer till skrivandet. Genres är inget hinder då jag skriver allt från komedi, drama, skräck, thrillers och allt däremellan. Mitt mål är att aldrig sluta utvecklas som författare.

Den målmedvetenhet och fokus jag får när jag skriver är något som tillfredsställer och kittlar det inre kreativiteten i mig och den kreativa ådran jag har är alltid törstig. Jag skriver på både svenska och engelska, både i team och ensam. När jag inte skriver eller läser manus så söker jag inspiration i allt från omgivning, litteratur, film och människoöden.

Bakgrund!

2010–2011 Att skriva filmmanus, Örebro Universitet
En ettårig kurs som syftar till att guida från ursprunglig idé till färdigt filmmanus. Målet är att skriva ett manus av sådan kvalité att det har produktionspotential. En viktig och givande del i kursen var responsen man fick från lärare och elever.

2012, Att skriva beställningsmanus, Örebro Universitet
En terminskurs där man får lära sig att skriva manus på beställning inom allt från reklam och film. Under kursens gång skrevs ett manus i veckan med givna kriterier. Examinationen var att hitta ett företag som gav kriterier till någon typ av film som vi skulle uppfylla.

2012–2014 Örebro Manusförfattarverkstad
Drivs av Filmregion Stockholm-Mälardalen. Målet är att, genom samarbete och möte mellan manusförfattare, öka kompetensen på regionens manusförfattare genom konstruktiv kritik och intellektuellt utbyte.